Werken voor Apple (Music) als songtekst-expert

Door de gigantische groei van het bedrijf heeft Apple voor elke tak van sport wel weer nieuw personeel nodig. Dat biedt mooie kansen voor mensen die een specialisme hebben en altijd al graag bij Apple wilden werken. Zo zijn er plannen om in iOS 10 songteksten toe te voegen aan Apple Music en daarvoor is een apart team opgericht. Apple zoekt nu een Lyrics Curation Manager die leiding geeft aan dat team. Het blijkt uit een vacature die werd gespot door MusicBusinessWorldwide en die afgelopen week online werd gezet. Het gaat om iemand die al ervaring heeft met het managen van complexe teams, met 5 jaar relevante werkervaring en liefst ook ervaring met songteksten.

apple_music
De eisen zijn nogal laag als je het vergelijkt met de meeste andere banen bij Apple. Programmeerkennis is namelijk niet nodig, alleen uitgebreide kennis van Excel of Numbers. En met “sterke analytische skills”, “bereid zijn om nieuwe dingen te leren” en “sterke communicatievaardigheden” bluf je jezelf er ook wel doorheen. Afgelopen juni was Apple nog op zoek naar één of meer Lyrics Curators, mensen die de in talen zoals Italiaans, Portugees, Chinees, Duits of Spaans de songteksten gaan opschrijven en controleren. De functie-eisen daarvan zijn vergelijkbaar, alleen hoef je geen leiding te geven.

Het klinkt een beetje alsof Apple zelf alle songteksten wil gaan overschrijven, maar dat zal niet het geval zijn. In de tekst merken ze op dat ze verantwoordelijk zijn voor het filteren van de content die gebruikers niet willen en organiseren van de content, zodat gebruikers het gemakkelijk kunnen vinden. Ook gaat Apple foutjes opsporen en delen met partners. Ze noemen daarbij expliciet dat songteksten die niet voldoen aan Apple’s stijlgids eruit moeten worden gefilterd. Het zou daarbij kunnen gaan om grof taalgebruik.

Je zult wel moeten opschieten, want iOS 10 komt al over een maand beschikbaar.

Bron