Ultra-HD TV in 2014 vele malen goedkoper

Bent u momenteel op zoek naar een nieuwe TV tot een bedrag van maximaal 1000 euro, dan heeft u inmiddels vast wat keuzestress ontwikkeld met betrekking tot keuzes als; plasma, LCD, LED, 2D of 3D, Smart-TV, welke fabrikant en het formaat van het beeld. Maar waar u vast niet mee bezig bent geweest is de overweging tussen een Ultra-HD of Full-HD TV, simpelweg omdat dit in 2013 enkel een keuze was als er 2 tot 3 keer zoveel geld werd uitgegeven. Maar… het is inmiddels 2014 en in dit jaar krijgt Ultra-HD met nieuwe (kleinere) formaten ook nieuwe (lagere) prijzen.

40 inch Ultra-HD tv van Skyworth voor slechts 360 euro
Skyworth

Zo liep ik vorige week al tegen een artikel aan waaruit bleek dat er twee (voor ons onbekende) fabrikanten zijn die Ultra-HD TV’s hebben uitgebracht op de Chinese markt, waarbij een 40 inch (101 cm) Ultra-HD TV, omgerekend slechts 360 euro kost. LG was de eerste fabrikant die in reactie op dat artikel aangaf, dat ook zij kleinere formaat Ultra-HD TV’s op de markt gaan uitbrengen en daar zijn inmiddels enkele andere (bekende) fabrikanten bijgekomen met soortgelijke berichten.

Wat we vorig hebben zien gebeuren is dat de opkomst van goedkope Chinese (high-end) smartphones, ervoor hebben gezorgd dat ook de grote fabrikanten, goedkopere high-end smartphones op de markt gingen uitbrengen. Ik krijg bijna het idee dat dit ook staat te gebeuren met de Ultra-HD TV, want er zijn inmiddels diverse fabrikanten die hun line-up voor het jaar 2014 hebben bekendgemaakt en daaruit blijkt dat er een hoop Ultra-HD TV’s worden uitgebracht dit jaar, tegen vele malen lagere prijzen ten opzichte van vorig jaar.

42 inch Ultra-HD tv van Haier (type H6500) voor 799 euro (50 inch voor 999)
Haier-H6500
Ik denk dat 2014 het begin van het einde is van de Full-HD TV, en u doet er misschien wel goed aan nog een paar maandjes te wachten totdat de nieuwe lichting van TV’s in de winkels liggen. Sterker nog, we moeten niet vergeten dat dit ook het jaar is van het wereldkampioenschap voetbal, en de detailhandel wil natuurlijk niets liever dan ons mooie nieuwe TV’s laten aanschaffen om het wereldkampioenschap daarop te bekijken, oftewel; we kunnen ook nog aardig wat acties gaan verwachten!

Ik moet er wel bij vermelden dat als u persé een TV wilt kopen met een beeldgrootte van minimaal 50 inch (127 cm), dat u voor een Ultra-HD TV in dat formaat wellicht meer zal moeten neertellen dan 1000 euro, vooral als het gaat om de grote fabrikanten. Maar denkt u eerder aan het formaat tussen de 40- en 47-inch, dan zou u met die 1000 euro best weleens een leuke Ultra-HD TV kunnen kopen rond de periode dat het wereldkampioenschap gaat beginnen. En misschien wel wat eerder aangezien de nieuwe modellen meestal vanaf maart in de winkels komen… kunt u het geduld opbrengen?

50 inch Ultra-HD tv van Polaroid (type 50GSR9000) voor 999 euro
polaroid_2780595k

We zullen sowieso de komende dagen veel nieuws op het internet aantreffen met betrekking tot zowel Ultra-HD als Full-HD en buigbare TV’s aangezien deze week de CES 2014 van start zal gaan in Las Vegas. De CES (Consumer Electronics Show) is een jaarlijks evenement waar allerlei fabrikanten zoals Samsung, LG en Sony hun nieuwste producten voor het komende jaar laten zien. Al met al, hou uzelf op de hoogte van al het moois wat deze week wordt aangekondigd en wie weet wordt de keuze voor uw nieuwe TV makkelijk gemaakt. (of juist niet ;-)