Sharp kondigt 7″ Android-tablet aan met IGZO-beeldscherm en stylus

Sharp heeft in Japan een 7″ Android-tablet aangekondigd waarvan het beeldscherm gebaseerd is op Sharp’s IGZO-technologie. Medio april 2012 kondigde Sharp al aan dat zij op grote schaal beeldschermen met deze techniek zouden gaan produceren, waarna vervolgens de geruchten op gang kwamen dat de ‘Retina-display’ voor de nieuwe iPad (3) zou worden geproduceerd met Sharp’s IGZO-technologie, wat achteraf niet het geval bleek te zijn.

Ter info: met de IGZO-technologie kunnen beeldschermen geproduceerd worden met een hogere pixeldichtheid (voor betere scherpte), een lager energieverbruik (voor langduriger gebruik van de accu) en smallere randen (om kleinere behuizingen voor smartphones en tablets te kunnen realiseren).
Sharp heeft de eerste tablet met een dergelijk scherm omgedoopt in de ‘Aquos Pad SHT21’ en is voorzien van een 7″-display met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Omdat met de IGZO-technologie beeldschermen veel feller kunnen worden weergegeven zou je denken dat het energieverbruik daardoor enorm omhoog schiet maar niets is minder waar. Volgens Sharp gaat de tablet zelfs tot tweeëneenhalf keer langer mee op een acculading dan zijn voorganger, maar specifieke getallen over de accuduur heeft Sharp (nog) niet vrijgegeven.

De tablet wordt aangedreven door een Dualcore processor met een kloksnelheid van 1,5GHz (Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960) en heeft 1GB aan werkgeheugen en 16GB opslagcapaciteit wat kan worden uitgebreid met een Micro-SDHC kaart. In de tablet zit een accu met een capaciteit van 3460mAh, beschikt over NFC en via MHL kunnen videobeelden worden uitgestuurd naar bijvoorbeeld een televisie. Het weegt slechts 280 gram en dat is vele malen lager dan andere 7″ tablets en kan naast het gebruikelijke vingerwerk ook met een stylus worden bediend.

Wil jij ook zo graag een tablet hebben met een dergelijk scherm en bijbehorende (prima) specificaties?… dan zal je vooralsnog geduld moeten hebben want helaas is er (nog) niets bekend over een release van de Aquos Pad SHT21 in Europa.