Samsung Galaxy S5 wordt op 24 februari aangekondigd

Dong-hoon Chang, het hoofd van de Design-afdeling bij Samsung Mobile, heeft in een interview met de Zuid-Koreaanse pers bevestigd dat het nieuwste vlaggenschip in Samsung’s smartphone line-up, tijdens het Mobile World Congress 2014 in Barcelona zal worden aangekondigd. Dit jaarlijkse evenement wordt dit jaar gehouden van 24 tot en met 27 februari en volgens het Koreaanse inews24, zal de Samsung Galaxy S5 zijn debuut maken op de eerste dag van het evenement; 24 februari 2014.

– enkele concept-afbeeldingen van de Galaxy S5 –
samsung-galaxy-s5-concept3 samsung-galaxy-s5-concept2 samsung-galaxy-s5-concept1

Bij de bekendmaking van dit nieuws is echter benadrukt dat de naam Galaxy S5 een voorlopige naam betreft, dus kunnen we nog geconfronteerd worden met een verrassing met betrekking tot de naam bij de officiële aankondiging van Samsung’s nieuwste vlaggenschip.

Recente lekken, geruchten en speculaties suggereren dat de opvolger van de Galaxy S4 een prachtig 5.25-inch Quad HD-AMOLED display heeft met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, een 64-bits Exynos processor, 3GB werkgeheugen en 16GB/32GB/64GB opslagruimte welke uitbreidbaar zal zijn met nog eens maximaal 64GB via micro-SD.

We hoeven dus niet al te lang meer te wachten totdat Samsung de smartphone met zijn daadwerkelijke specificaties zal onthullen, maar vergeet niet dat vóór de MWC 2014 in Barcelona, éérst de CES 2014 in Las Vegas zal plaatsvinden. Verwacht wordt dat Samsung op dat evenement ons al meer gaat laten weten over de aankomende Galaxy Gear 2 Smartwatch… pfff, nu al?

Update: 4 februari 2014
In de afgelopen maand is er enorm veel geschreven en gespeculeerd over de lancering van de Samsung Galaxy S5. Ik heb me daar sinds de plaatsing van dit artikel (op 2 januari 2014) maar niet mee bezig gehouden omdat je toch weinig hebt aan al dat soort verschillende geruchten en het uiteindelijk toch aankomt op ‘afwachten’. Nu blijkt hetgeen vermeld in dit artikel ook nog eens het juiste te zijn (logisch ;-) gebaseerd op de uitnodigingen die Samsung onlangs aan de pers heeft verstuurd. Op de uitnodiging staat ‘Unpacked 5’ waarbij de 5 wel gezien mag worden als een hint naar de Galaxy S5, denken jullie ook niet?

unpacked5

Update: 24 februari 2014
De Samsung Galaxy S5 is aangekondigd… lees: Samsung Galaxy S5 aangekondigd en per 11 april verkrijgbaar.