Review: Google Nexus 4

Dat de vierde officiële smartphone van Google gewoon weer enkel de naam Nexus draagt, zal Android-puristen bekoren. De Nexus S en Galaxy Nexus, respectievelijk het tweede en derde Nexus-toestel, waren beide op de succesvolle Galaxy-lijn van Samsung gebaseerd. En dat schoot bij Nexus-liefhebbers in het verkeerde keelgat. De door LG gefabriceerde Nexus 4 draagt prominent het Nexus-logo op de achterkant: voor het eerst mag een Nexus-smartphone gezien worden.


Het is verwonderlijk hoe een smartphone die zo veel op zijn voorganger lijkt, toch zo anders kan aanvoelen. De voorkant van de Nexus 4 oogt vrijwel identiek aan de Galaxy Nexus, met een grote zwarte voorkant en de ronde hoeken. De kleine chromen rand is één van de weinige verschillen aan de voorkant. Maar als je de Nexus 4 vastpakt, voel je direct waarom Google’s vierde smartphone zo verschilt van alle andere Nexus- en Android-smartphones.

Ikzelf ben (nog) niet verkocht wat betreft de allernieuwste Nexus-telg (ondanks het feit dat ik wél voorstander ben van de Google Nexus-lijn). Afijn, de door Androidplanet.nl geschreven review is er één die je niet mag missen als je ook maar enigszins geïnteresseerd bent in de Google Nexus-lijn.

Lees het volledige bericht op Androidplanet.nl.