Release Nexus 5 en Android 4.4 op 18, 23 of 28 oktober

Verwijzing 18 oktober? Gisteravond heeft KitKat op haar Google+ pagina een afbeelding geplaatst van de KitKat-Android-robot met de vermelding ‘Everybody Dance Now!’. Aangezien de welbekende hit ‘Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)’ van C+C Music Factory is uitgebracht op 18 oktober 1990 en exact 4:04 minuten lang is (zie wikipedia), is het goed mogelijk dat KitKat hiermee verwijst naar de releasedatum van de Nexus 5 en Android-versie 4.4.
Eerder werden er al datums vermeld van een release op 14 of 15 oktober, maar dat is klaarblijkelijk onjuist aangezien het al 16 oktober is op het moment van schrijven. Ook 30 oktober is een veelgenoemde datum op het web maar ook hier heeft Google geen enkele vorm van bevestiging op gegeven. De actie van KitKat vind ik in ieder geval wel grappig als dit aanstaande vrijdag ook écht het geval blijkt te zijn!

Verwijzing 23 oktober? Ik heb echter ook het idee dat de release van de Nexus 5 en Androidversie 4.4 misschien weleens gesplitst zou kunnen worden. Reden hiertoe is het nieuwste reclamefilmpje van de Nexus 7 (2013). In dit filmpje wordt namelijk op de 9e seconde (0:09) het homescreen van de tablet in beeld gebracht, waarop duidelijk de datum van 23 oktober te zien is! Dit zou dus ook kunnen duiden op een Google evenement wat nog niet is bekendgemaakt. Want laten we eerlijk zijn… wat is het nut van het tonen zo’n toekomstdatum?

Verwijzing 28 oktober? Nestlé heeft vannacht ook nog een afbeelding op Twitter geplaatst, waarin de tekst ‘This is it’ met KitKat-repen is geschreven. Het album ‘This Is It’ van Michael Jackson werd op 26 oktober 2009 uitgebracht en de bijbehorende film op 28 oktober! Volgens zeggen zou de groep ‘C+C Music Factory’ voorheen hebben geopereerd onder de naam ‘The 28th Street Crew’ afkomstig van dezelfde producer (zie wikipedia). Hmmm, 1 plus 1 is….. de 28e?
Vooralsnog zullen we het allemaal nog moeten doen met dergelijke speculaties maar 1 ding is in ieder geval wél zeker… de release van zowel de Nexus 5 als Androidversie 4.4 komt steeds dichterbij!
PS: valt het jullie ook op dat tussen deze datums 5 dagen zit? (nexus… of ga ik nu té ver? ;-)

Zie: Google+ pagina van KitKat (eventuele verwijzing naar 18 oktober)
Zie: reclamefilmpje van Nexus 7 (2013) (eventuele verwijzing naar 23 oktober)
Zie: Twitter pagina van KitKat (eventuele verwijzing naar 28 oktober)

Update: In de nacht van 17 op 18 oktober heeft Google (per ongeluk?) de productpagina van de Nexus 5 op de Amerikaanse Google Play Store online gezet. Hierop stond ook de daadwerkelijke prijs vermeld, te weten: 349 dollar voor de 16GB-versie. Dit is omgerekend zo’n 255 euro maar met de belasting eroverheen kom je uit op zo’n 310 euro. Laten we hopen dat de Nexus 5 ook daadwerkelijk rond deze prijs in Nederland aangeboden gaat worden! Wat betreft de productpagina van de Nexus 5?… die heeft Google uiteraard alweer offline gehaald.

Update: De release van de Nexus 5 release lijkt nu zo goed als zeker op 31 oktober plaats te vinden. Gebaseerd op informatie afkomstig van MobileSyrup is de verwachting dat de Nexus 5 vanaf die datum te koop is via Google Play. Daarnaast heeft LG Nederland diverse instanties uitgenodigd voor een persevenement op 1 november. Het is dus aannemelijk dat LG de Nexus 5 dan in Nederland officieel aankondigt. (let’s hope so ;-)