Pioneer DDJ-WeGO 2 DJ-controller – werkt ook met je iPad en iPhone

Herinneren jullie mijn aankondigingsbericht van de Pioneer DDJ-WeGO nog? Naast de verwijzing naar een ‘my first sony’ apparaat en het feit dat ik écht het idee had dat Pioneer met zo’n controller de plank volledig missloeg (als grootmacht in de DJ-gear), blijkt een jaar later dat ik het wellicht verkeerd heb ingeschat? Blijkbaar is de DDJ-WeGO voor Pioneer wél een succes geweest want afgelopen week is de opvolger ervan bekend gemaakt… de Pioneer DDJ-WeGO2!

Een opvolger?… okee nu ben ik nieuwsgierig, wat is er dan allemaal veranderd en wat zou een (beginnende) DJ aanspreken om überhaupt naar een dergelijke controller te kijken. In eerste instantie zie ik niet veel veranderingen op wat cosmetische handelingen na, maar laten we in ieder geval blij zijn dat Pioneer de kleuren groen en paars in de prullenbak heeft gegooid.

Een nieuwe toevoeging is echter de handgreep aan de bovenzijde van de controller. Niet zozeer omdat de controller nu als een klein koffertje kan worden meegenomen, maar omdat de handgreep te gebruiken is als een houder voor je iPad. Waar je nu weleens een DJ ziet die gebruik maakt van een iPad bij zijn controller, zie je de tablet zo goed als altijd horizontaal naast de controller liggen. (en dat is niet echt gemakkelijk… ik bedoel: duw jij jouw laptopscherm tot horizontale positie naar beneden als je gaat mixen?) Nee, die handgreep is inderdaad handig en geeft je de mogelijkheid jouw iPad goed te kunnen gebruiken in samenwerking met een (echte) Pioneer DJ-controller.

Nu ben ik zelf geen Apple (iOS) gebruiker, maar ik vind het wel slim van Pioneer om de DDJ-WeGO2 te laten samenwerken met iOS apparaten. Er bestaat namelijk een enorme hoeveelheid jongelui die DJ-ing als hobby uitoefenen terwijl er een iPhone in hun broekzak zit en/of een iPad tot hun beschikking hebben. Het samensmelten van deze budget DJ-controller en iOS apparaten is in mijn ogen dan ook een ideale, voor velen gewenste en bovenal mobiele combinatie. (persoonlijk zou ik het op prijs stellen als ze dit ook voor Android apparaten zouden doen ;-)

DDJ-WEGO2Waar rekening mee te houden… de opslagruimte op een iPad! Dit zou natuurlijk een probleem kunnen zijn als je alle liedjes die ooit gemaakt zijn tot je beschikking wilt hebben (voor het geval iemand net die ene track aanvraagt). Maar laten we eerlijk zijn, lui die een dergelijke DJ-controller (willen) hebben zullen met name specifieke tracks, voor een specifiek feestje, voor een niet al te grote groep mensen afspelen, en in zo’n geval is de opslagruimte van een iPad geen probleem.

Maar voordat ik het vergeet… de DDJ-WeGO2 is uiteraard ook gewoon te bedienen met je laptop! De controller wordt geleverd met een op maat gemaakte versie van Virtual DJ LE maar is ook compatible met de software Traktor en Serato DJ. Dus welke software je ook het liefst gebruikt, het is allemaal mogelijk met de Pioneer DDJ-WeGO2! Hmm, begin ik dit ding nou toch ook leuk te vinden?… gewoon voor wat spielerij enzo?… tja, als je nagaat dat je ‘m voor 349 euro’s al thuis hebt staan! (dat is nog altijd goedkoper dan een iPhone of iPad, dus wat dat betreft ;-)