Nu ook apparaten te koop in Google Play Store (nl/be)

playstore_nexus5
Eindelijk is het dan zover… vanaf vandaag kunnen er ook apparaten worden gekocht via de Google Play Store in Nederland en België. Dit is iets waar velen (waaronder ik zelf ;-) al langere tijd op hebben gewacht omdat we dan niet meer zijn overgeleverd aan de detailhandel, welke de Google-apparaten veelal voor hogere prijzen verkocht ten opzichte van de prijzen van de Google Play Store in andere Europese landen. Dit zijn de apparaten die vanaf vandaag rechtstreeks bij Google kunnen worden gekocht:

playstore_nexus5_acc
Zoals je ziet zijn er op dit moment nog geen Google Play Edition (GPE) apparaten verkrijgbaar zoals de succesvolle Samsung Galaxy S4 of HTC One. Zo ben ik bijvoorbeeld best onder de indruk van de G-Pad 8.3 tablet van LG waarvan ook een Google Play Edition is gemaakt, maar geen detaillist zich voelt geroepen om dat in zijn assortiment op te nemen. Laten we dan maar hopen dat Google de lijst van beschikbare apparatuur in de Play Store snel aanvult met deze Google Play Edition apparaten.

Ter info: een Google Play Edition apparaat betreft een smartphone of tablet van een willekeurige fabrikant, waarbij geen softwareaanpassingen zijn doorgevoerd in de geïnstalleerde versie van Android. Daarnaast ontvangen deze apparaten ook als (één van de) eerste een update van het Android besturingssysteem zodra Google die uitrolt. Vooralsnog heb ik (nog) niets kunnen vinden wat duidt op een mogelijke komst van Google Play Edition apparaten in ‘onze’ Google Play Store, maar een begin is er!

Apparaten waar een Google Play Edition van is gemaakt en hopelijk nog in Nederland en België worden toegevoegd zijn:

  • Samsung Galaxy S4
  • HTC One
  • LG G Pad 8.3
  • Sony Z Ultra
  • Motorola Moto G

playstore_chromecast
Eerder deze week had Google al een update in de Play Store doorgevoerd waarbij het mogelijk is geworden om films te huren en/of kopen vanaf een paar euro. Google heeft hiervoor een samenwerking met grote filmstudio’s zoals Universal, Paramount, Sony, 20th Century Fox en Warner Bros. Tezamen met de toevoeging van ‘verkoop van apparaten’ begint de Nederlandse Google Play Store in ieder geval steeds volwaardiger te worden.

Wat ik in ieder geval erg leuk vindt is dat ik vanochtend vroeg (wellicht als één van de eerste ;-) de Google Chromecast heb kunnen kopen via de Play Store. Enkele winkeliers hadden vanwege de vraag ernaar de ‘mediaspeler’ wel opgenomen in hun assortiment, maar vragen vooralsnog zo’n 50 euro exclusief verzendkosten (notabene) voor de handige HDMI-stick van Google. Uhm tja succes jongens… ik heb ‘m net via de Google Play Store gekocht voor 35 euro!

Mocht jij nou ook geïnteresseerd zijn in de Chromecast zou ik er tevens wel snel bij zijn, want waar mijn bestelling van vanochtend nog vóór 21 maart wordt verzonden, is op het moment van schrijven de verzendingsdatum in de Google Play Store al veranderd naar 24 maart. (jullie kunnen dus op korte termijn ook een review van de Chromecast verwachten… mocht je nieuwsgierig zijn ;-)