Nokia bevestigd Android-smartphone Nokia X

Het gerucht ging al geruime tijd over het internet, maar Nokia zou inmiddels zijn eerste Android-telefoon daadwerkelijk hebben bevestigd. De Nokia X wordt (volgens de geruchten) een low-end model dat niet met de huidige Lumia-lijn van Nokia gaat concurreren. Daarmee zou Microsoft, dat Nokia recentelijk overnam, zichzelf niet in de vingers willen snijden om het marktaandeel van Windows Phone te verkleinen.

nokia_xHet low-end model is daarbij mogelijk alleen bedoeld voor opkomende markten als Afrika, Azië en Zuid-Amerika, waar Windows Phone nog niet heel erg aanslaat. Een goedkope Android-telefoon die gebruik kan maken van het app-ecosysteem van Googles mobiele besturingssysteem, zou voor Nokia een slimme zet zijn om zijn inkomsten te verhogen.

De Nokia X krijgt naar verluidt een 4 inch WVGA-scherm (rond de 800×480 pixels), 1GHz dualcore-processor van Qualcomm, 512MB werkgeheugen, 5 megapixel-camera en Android 4.4 KitKat. Ook is er een accu van 1530 mAh en een microSD-kaart-slot aanwezig. De Android-versie is zodanig aangepast dat gebruikers Googles mobiele besturingssysteem niet meer direct zullen herkennen, net zoals Amazon met hun Kindle-lijn doet.

De Android-smartphone van Nokia zou in verschillende kleuren verschijnen, waaronder in het groen, wit, geel, blauw, rood en zwart. Specificaties van de smartphone zijn nog niet bekend. Het design van de Nokia Android-smartphone is in lijn met de huidige Lumia-lijn, die voornamelijk bestaat uit felgekleurde plastic smartphones die zeer robuust en vrij zwaar zijn.
Nokia gaat de Nokia X tijdens de Mobile World Congress, die volgende week plaatsvindt, onthullen.

Bron: Androidplanet.nl