Nieuwe Nexus tablet (Volantis) op 25 juni onthuld

De nieuwe Google Nexus tablet waar al maandenlang geruchten over gaan, lijkt nu dan eindelijk gepresenteerd te gaan worden tijdens het Google I/O evenement, gehouden op 25-26 juni. De naam die de tablet meekrijgt is Volantis, een naam die eerder is tegengekomen in Android broncode, en naar verwachting lijkt de naam Nexus dus komen te vervallen. De Volantis-tablet, die door HTC wordt gemaakt, beschikt over een 8,9 inch-scherm met een QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels) en een nVidea Tegra K1 64-bit-processor, welke volgens de fabrikant krachtiger en energiezuiniger is dan die in de Xbox 360 en PS3.

De Volantis-tablet beschikt over 2GB werkgeheugen en 16GB of 32GB opslaggeheugen. De behuizing is gemaakt van aluminium en heeft een grootte van 226,3 x 151,9 x 7,9 millimeter. Aan de achterzijde bevindt zich een 8 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie en aan de voorzijde een camera van 3 megapixel. Het gewicht bedraagt 418 gram en de 4G-versie van de tablet zal een paar gram zwaarder zijn.

nexus_volantis nexus_htc nieuwe_nexus

De Volantis is de eerste tablet van HTC sinds lange tijd en in dat opzicht is het best bijzonder dat Google voor HTC heeft gekozen voor het maken van een nieuwe Nexus-tablet. HTC bracht namelijk in 2011 voor het eerst én laatst een tablet uit onder de naam HTC Flyer, wat ook niet echt een succes is gebleken. De nieuwe Nexus-tablet (oftewel dus Volantis) wordt over een paar dagen onthuld en zal waarschijnlijk 399 dollar kosten voor de 16GB-variant. Uiteraard zal de 32GB-variant en de 4G-versie een paar tientjes duurder zijn.

De mogelijkheid bestaat dat de Volantis de laatste tablet is in de Google Nexus-lijn. Naar verwachting zou Google zijn Nexus-lijn willen vervangen door de Android Silver-lijn. Het bedrijf zou dan een selectie van bestaande high-end smartphones en tablets maken, welke voorzien worden van een kale (nieuwste) Android-versie. Deze methode is vergelijkbaar met het huidige Google Play Edition-model, waarbij ook al smartphones en tablets van diverse fabrikanten met stock-Android worden geleverd.

Ik ben in ieder geval nieuwsgierig naar de Volantis en hoop dat Google tezamen met HTC een tablet heeft gemaakt die het waard is om de laatste (tablet) te zijn in de Google Nexus-lijn. Grappig feitje… HTC heeft ook het allereerste apparaat (smartphone) in de Google Nexus-lijn gemaakt. (bewuste actie van Google? ;-)

2 gedachten over “Nieuwe Nexus tablet (Volantis) op 25 juni onthuld

  1. Pingback:Google toont vermoedelijke Nexus 9 op eigen site | News.Pfunk.nl

  2. Pingback:Google Nexus blijft gewoon bestaan | News.Pfunk.nl

Gesloten voor reacties.