Nieuwe instap AV-receivers van Sony (STR-DH540 en STR-DH740)

Sony heeft deze week twee nieuwe AV-receivers aangekondigd die speciaal gericht zijn op consumenten die een beperkt budget hebben, of simpelweg niet teveel geld willen uitgeven aan de inrichting van een home cinema systeem. Zie hier de Sony STR-DH740 (7.2-kanaals) en Sony STR-DH540 (5.2 kanaals).
sony-str-dh740_1

De twee receivers betreffen instapmodellen waardoor features voor videoverwerking minimaal zijn, waarbij het onder andere niet mogelijk is videomateriaal te ‘upscalen’ naar HD resolutie. Zo beschikken de modellen ook niet over netwerk/internet features. Daarentegen bieden deze instapmodellen wél de voornaamste HD-audioformaten, voldoende aansluitmogelijkheden en ondersteuning voor zowel de hedendaagse als toekomstige beeldopties en kwaliteit.

Beide receivers zijn namelijk uitgerust met ondersteuning voor HD audioformaten als Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Ze beschikken beide over vier HDMI 1.4a aansluitingen die uitgerust zijn met 3D ondersteuning, 4K pass-trough en Audio Return Channel ondersteuning. Aan de voorzijde bevindt zich een USB poort waarop een USB stick of een iOS apparaat aangesloten kan worden. Daarnaast kunnen je speakers snel ingesteld worden door middel van gebruik van Sony’s Digtial Cinema Auto Calibration.

sony-str-dh740
Enkele verschillen tussen de twee receivers zijn onder andere het aantal kanalen dat beschikbaar is en de ondersteuning van audioformaten. Zo betreft de STR-DH540 een 5.2-kanaals receiver met een maximaal vermogen van 145 Watt per kanaal en de STR-DH740 een 7.2-kanaals receiver met een maximaal vermogen van 175 Watt per kanaal. Laatstgenoemde heeft daarbij ook ondersteuning voor het audioformaat Dolby ProLogic IIz.

Beide AV-receivers schijnen binnenkort op de Nederlandse markt te komen waarbij de STR-DH540 een prijskaartje meekrijgt van 299 euro en de STR-DH740 zal waarschijnlijk 50 euro meer gaan kosten.

Bron: Homecinemamagazine.nl