Nexus Sailfish specificaties gespot op GFXBench

Als we de huidige geruchten mogen geloven kunnen we de Nexus-smartphones van 2016 op korte termijn verwachten, welke vooralsnog enkel bekend zijn onder de codenamen Marlin en Sailfish. Een tijdje terug waren specificaties van het grotere model (Marlin) al uitgelekt en vanaf vandaag is dat ook het geval voor het kleinere broertje (Sailfish). Het lek met specificaties is afkomstig van de benchmarking website GFXBench. Hieruit is o.a. gebleken dat het kleinere model over een 5-inch beeldscherm beschikt ten opzichte van de 5,2-inch die vorig jaar in de Nexus 5X zat.

nexus_sailfish
Een beeldscherm van 5-inch met een resolutie van 1920 x 1080 (Full-HD) word tegenwoordig niet vaak meer gebruikt in high-end toestellen van de meeste fabrikanten. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik wel blij zou zijn met een dergelijke grootte en resolutie op de kleinere Nexus dit jaar. Het heeft alleen maar voordelen op onder andere het energieverbruik en de handzaamheid van het toestel. De oude LG Nexus 5 van 2013 had dezelfde specificaties qua beeldscherm en dat toestel blijft vooralsnog het fijnste toestel wat ik tot nu toe heb gehad.
nexus_sailfish_1
Verder blijkt uit het gelekte plaatje dat het toestel beschikt over een 2.1GHz (quad-core) Qualcomm Snapdragon 820 processor met een Adreno 530GPU (videoprocessor), 32 GB opslaggeheugen (wat hopelijk de basisvariant is), 4 GB intern geheugen, een 12 MP camera aan de achterzijde en een 8 MP frontcamera en uiteraard draaiende op Android Nougat (7.0). Nice, ik zeg ‘uitbrengen die hap en het liefst zo snel mogelijk’. Vertel me, wat vind jij ervan… zou jij in dit geval ook voor de kleinere Nexus (Sailfish) gaan dit jaar of toch eerder de grotere (Marlin) halen?

Bron | Via