LG V510 geen Nexus 8 maar GPad 8.3 Google Play edition

Er ging al een tijdje het gerucht dat LG een 8,3 inch tablet zou uitbrengen wat zeer waarschijnlijk de Nexus 8 zou kunnen zijn, maar deze geruchten blijken helaas onjuist te zijn. Er is namelijk door LG zelf nieuwe informatie vrijgegeven waaruit blijkt dat de geruchtmakende tablet (modelnummer V510) geen nieuw Nexus-apparaat betreft, maar wel het beste wat daarna volgt, te weten: een Google Play Edition van de LG G Pad 8.3.

lg_gpad_8.3_google_play_editionDe informatie komt van enkele open-source bestanden die LG op hun eigen website hebben geplaatst. Bij het uitpakken van deze bestanden is gebleken dat de naam van de tablet er duidelijk in staat aangegeven als “LG-V510(G-Pad 8.3 Google Play Edition)”. Ondanks het feit dat er geen softwarematige aanpassingen zijn gedaan aan het besturingssysteem, zal de tablet dus niet het Nexus-logo bevatten maar enkel het logo van LG dragen, wat je ook zou verwachten van een Google Play Edition apparaat.

Dit houdt wel in dat LG met zijn G Pad 8.3 de allereerste Google Play Edition tablet ter wereld brengt, welke tezamen met de al eerder uitgebrachte telefoons – de Samsung Galaxy S4 en de HTC One – in het exclusieve rijtje van Google Play Edition apparatuur mag komen te staan. We mogen aannemen dat net zoals bij de telefoons, de Google Play Edition tablet dezelfde specificaties zal hebben als het origineel, namelijk een 1920×1200 resolutie, een 8,3 inch display, de Snapdragon 600 quadcore processor, 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte, een 5MP camera achter en 1,3MP camera aan de voorzijde.

Gezien het feit dat het een Google Play Edition apparaat is, verwacht ik eerlijk gezegd wel dat bij de lancering de tablet voorzien zal zijn van Android 4.4 (KitKat) maar dat is nog even afwachten. Wat we helaas ook nog moeten afwachten is de beschikbaarheid en prijs… maar dat dit een interessante tablet is die op je lijstje zou moeten voorkomen als je nog op zoek bent is een feitje.

Via www.droid-life.com

1 gedachte over “LG V510 geen Nexus 8 maar GPad 8.3 Google Play edition

  1. Pingback:Google vervangt Nexus met Google Play Edition in 2015? | News.Pfunk.nl

Gesloten voor reacties.