Nexus 5 wordt door Motorola gemaakt

De Nexus 5 wordt (toch?) door Motorola gemaakt. Althans, dat beweert “@Evleaks“, een Twitter-account dat al vele malen vaker juiste informatie over telefoons heeft gelekt. Hier vielen onder andere ook de Nexus 4 en Nexus 7 onder. Daar moet wel bij worden gemeld dat Evleaks zegt “looks to be a Motorola handset”, waarbij hij dus eigenlijk zegt dat de Nexus 5 een Motorola-toestel “lijkt te zijn”.

Eerder gingen er geruchten dat de Nexus 5 gemaakt zou worden door LG en dat deze veel weg zou hebben van de door hen onlangs uitgebrachte G2 (LG’s nieuwste vlaggenschip). Maar ook Taylor Wimberly, die eveneens wat juiste geruchten op z’n naam heeft staan, zegt dat de nieuwe Nexus door Motorola wordt gemaakt. Verder is er vooralsnog niets bekend over een Motorola-versie van de Nexus 5.

Motorola heeft onlangs wel met hun ‘Moto X’ laten zien dat ze hele goede en vooral ook mooie smartphones kunnen maken. Daarnaast is de batterijduur van Motorola-toestellen altijd dik in orde en prijzen een hoop mensen de apparaten vanwege hun stevige bouwkwaliteit. Het probleem voor Nederlandse consumenten is echter dat Motorola een zeer Amerika-georiënteerd bedrijf is. Zo komt bijvoorbeeld de ‘Moto X’ niet naar Europa en waren vorige Motorola-smartphones vrijwel niet officieel in Nederland te verkrijgen. Als Motorola de Nexus 5 gaat ontwikkelen, zou het dan ook wel eens vrij lang kunnen duren voordat de nieuwe Nexus officieel in Nederland verkrijgbaar is. Aan de andere kant betreft het hier wel het nieuwe ‘Google Nexus’ toestel en zou het naar mijn mening geen slimme keus van Google zijn om dergelijke Motorola-praktijken hierop van toepassing te laten zijn. En laten we niet vergeten dat Google de eigenaar is van Motorola’s Mobile Division, dus daar rekening mee houdende zou Europa in dit geval toch echt niet achter het net mogen vissen… toch?

Zie ook origineel bericht “Nexus 5 wordt door Motorola gemaakt” van Androidplanet.nl.