Nexus 5 voor 459 euro te koop?… dat kan lager!

De webwinkel BelSimpel.nl heeft maandagmiddag de Nexus 5 (tijdelijk) online gezet in hun webwinkel, terwijl Google en LG het toestel nog (steeds) niet officieel hebben bevestigd/aangekondigd. De webwinkel zou het toestel (zowel in witte als zwarte uitvoering) per woensdag 30 oktober ruim op voorraad hebben en het de volgende dag al bij u thuis kunnen afleveren. Inmiddels is de Nexus 5 bij de webwinkel offline gehaald en ook wil de webwinkel niet (meer) bevestigen dat het toestel daadwerkelijk op woensdag 30 oktober naar Nederland komt. Ter info: aanstaande vrijdag 1 november houdt LG Nederland een evenement waarvan de verwachting is dat het betreffende toestel dan écht zal worden aangekondigd.


Maar dan nu het vervelende nieuws wat aan hieraan vastklampt… de prijs! De Nexus 5 werd namelijk door de webwinkel los aangeboden voor 459 euro?!? Nou moet ik wel zeggen dat bijv. de LG G2 zo’n 100 euro duurder is en de inmiddels halfjaar oude Samsung Galaxy S4 vergelijkbaar geprijsd is, maar de vermeldde prijs in de webwinkel is in mijn ogen véél te hoog! Gezien het feit dat de Nexus 5 voor 349 dollar beschikbaar komt in de Google Play Store bekruipt me het gevoel dat we hier in Nederland (wéér) worden uitgebuit door de retailers! (euhm… hoe vervelend is het ook alweer dat Google zijn hardware (nog) niet in Nederland verkoopt via dat kanaal?)

Even ter vergelijking het rekensommetje: 349 dollar = 255 euro + 21 btw = omgerekend 310 euro! Met andere woorden: de webwinkel hanteert maar liefst 149 euro meer pér toestel! Dat is naar mijn mening echt té veel… ik bedoel; er zijn inderdaad kosten te maken en er wat aan willen verdienen is 1 ding, maar 149 euro per toestel?.. kom op zeg! Laten we hopen dat niet andere retailers dezelfde onzin gaan hanteren, want dan zijn wij hier in Nederland gewoon weer eens f*cked, so to speak! PS… ik moet er wel bij vermelden dat de webwinkel o.a. ook de iPad Air voor 100 euro duurder in de (voor)verkoop heeft staan als de daadwerkelijke adviesprijs, dus ik probeer daar wat hoop uit te putten. Of dat ‘water naar de zee dragen’ betreft zal later deze week duidelijk gaan worden.