Netflix..? hou die 8 euro lekker op zak!

Zo enthousiast als ik was over de komst van Netflix naar Nederland… zo enthousiast ben ik nu om jullie te vertellen dat Netflix niets meer is dan een manier voor film- en televisie-producerend volk om (extra) geld te verdienen aan ouwe meuk! Het eerste wat ik deed na de lancering van Netflix in Nederland, was op zoek gaan naar de voor Nederland beschikbaar gestelde content en de prijs die daarvoor betaald moet worden. Helaas kan ik over mijn bevindingen vrij kort zijn, namelijk: zie de titel van dit bericht!

Ik heb het idee dat er aardig wat mensen zijn die best bereid zijn een (klein) bedrag per maand te betalen voor een dergelijke videostreamingdienst, maar dan moet het aanbod wel interessant genoeg zijn en dat is precies wat Netflix (in Nederland) verkeerd doet. Sterker nog… de ouderdom van films is nagenoeg gelijk aan de gratis content die je maandelijks ‘on demand’ kan kijken bij het (standaard) Ziggo abonnement. Qua het aanbod van series bij Netflix gaat dat misschien niet helemaal op, maar ‘you get the picture’… of juist niet, als je begrijpt wat ik bedoel!

aanbod-actie aanbod-kinderfilms aanbod-nederlandse-films

Het blijft natuurlijk een fijn gegeven dat je onbeperkt films en series kan streamen naar een televisie, computer, telefoon, tablet, spelconsoles, bluray-spelers, mediaspelers en dergelijke, maar ik zou het voorlopig nog even houden op enkele goeie plug-ins in de mediaplayer-software XBMC. (voor diegenen die zich nu afvragen ‘wat is dat XBMC nou eigenlijk?’… daar ga ik het binnenkort nog wel over hebben ;-)

Laten we daarnaast niet vergeten dat het in Nederland niet illegaal is om dergelijke content via nieuwsgroepen te downloaden en te bekijken, zolang je hetgeen gedownload maar niet verspreid en/of buitenshuis afspeelt. Al met al… Netflix is gezien de content en bijbehorend maandbedrag niet interessant (genoeg), of met anderen woorden: ‘hou die 8 euro lekker in je zak’!

Mocht je desondanks meer informatie willen hebben over Netflix (in Nederland), dan is misschien de uitgebreide review van Tweakers.net interessant voor jou of bezoek simpelweg de website van Netflix.