Motorola brengt goedkope Moto G ook in Nederland uit

Motorola heeft een budgettoestel met een prijs van 199 euro aangekondigd. De Moto G zal direct in Nederland beschikbaar zijn. Een Nederlandse prijs is nog niet officieel bekend, maar die zal waarschijnlijk gelijk zijn aan de Duitse prijs van 199 euro. Het scherm van 4,5 inch heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De processor is een quadcore Snapdragon 400 van 1,2 GHz en het toestel heeft camera’s van 5 en 1,2 megapixel. De accu van 2.070 mAh moet het volgens Motorola een hele dag uithouden.

De smartphone draait op een min of meer kale versie van Android 4.3. Motorola belooft bovendien dat er in januari een update naar Android 4.4 aankomt. Volgens Motorola zijn wel aanpassingen gemaakt die de accuduur en snelheid verbeteren. Volgens het bedrijf is het toestel daardoor sneller dan de Samsung Galaxy S4, die ruim drie keer zo duur is.

Net als de eerder gepresenteerde Moto X, die alleen in de VS beschikbaar is, is de Moto G beschikbaar in een reeks felle kleuren. De achterkant van de smartphone is vervangbaar, zodat de telefoon verschillende kleuren kan krijgen.

Voor meer informatie lees het volledige artikel op NU.nl.
Wil je liever direct een ‘hands-on’ zien en kijken of dit toestel wat voor jou is?… check dan dit filmpje van The Verge.