Google kondigt Google Play Edition aan van Moto G

Google is vandaag verrassend uit de hoek gekomen met een formele aankondiging van een Google Play Edition van de Moto G. De smartphone van Motorola is oorspronkelijk zo’n twee maanden geleden op de markt gekomen waarbij ik zeer verrast was over de prijs/kwaliteit verhouding van de telefoon. Het apparaat ligt goed in de hand, is niet te groot of te klein, presteert zeer goed in alle dagelijkse taken en kost slechts een fractie van het bedrag wat je normaliter zou betalen voor een smartphone met dezelfde specificaties en prestaties. Zie ook mijn eerder geplaatste review van de Moto G.

Moto G Google Play Edition

De Moto G Google Play Edition beschikt net als alle andere Google Play Edition apparaten over het (nieuwste) Android besturingssysteem zonder enige (software)aanpassingen van de fabrikant. Nou zit Motorola met haar implementatie van Android al het meest in de buurt van een stock-Android apparaat doordat zij weinig extra’s toevoegen aan hun telefoons, maar met de komst van een Google Play Edition van de Moto G zou je bijna kunnen spreken van een soort Nexus Mini, aangezien de Moto G op alle fronten een wat minder uitgedost apparaat is ten opzichte van de Nexus 5.

De prijzen voor de Moto G Google Play Edition zijn zoals je zou verwachten, namelijk: 179 dollar voor de 8GB variant en 199 dollar voor de 16GB variant. De smartphone is uiteraard verkrijgbaar in de Google Play Store waarvan wij hier in Nederland nog steeds in afwachting zijn van de verkoop van hardware via dat kanaal. Met andere woorden; in de Benelux kan de Moto G Google Play Edition niet direct (via Google) worden aangeschaft en zijn we dus wederom afhankelijk van de detailhandel in ons kikkerlandje. (gaat er binnenkort iemand richting Engeland of Duitsland misschien? ;-)

Zoals eerder gezegd ontbreken dus op de Moto G Google Play Edition de toevoegingen die Motorola standaard meeleverd. Deze worden keurig vermeld op Google’s ondersteuningspagina, maar ik vermeld ze voor het gemak meteen hier wel even:

  • FM-radio
  • Motorola Assist
  • Motorola Boot Services
  • Motorola Camera
  • Moto Care / Help
  • Motorola Connect
  • Motorola Device ID

Nog een klein ding om te vermelden is dat de Moto G Google Play Edition niet beschikt over de Google Experience launcher, aangezien Google dit klaarblijkelijk exlusief voor de Nexus 5 wilt houden. (tja… verschil moet er zijn ;-)
Voor het geval je ook de Google Experience launcher wilt hebben, dan lees je in dit artikel hoe je dat zelf kan realiseren.