LG G3 – nieuwste high-end smartphone van LG

LG heeft haar nieuwste high-end smartphone voor 2014 officieel aangekondigd… de LG G3, voorzien van een 5.5 inch beeldscherm met 2560×1440 resolutie, supersnelle Snapdragon 801 processor, 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte en een micro-SD slot voor een kaartje tot maar liefst 128GB extra. Ook zal er een versie worden uitgebracht met 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte, echter is het nog niet bekend of die variant ook naar Nederland komt.

lg-g3-kleurvarianten
Wow, ten eerste die resolutie… vooralsnog ben ik zo’n hoge resolutie enkel tegengekomen op computermonitoren van 27 inch en groter, afgezien van enkele kleinere panelen van Sharp met zijn IGZO schermen. De vraag is echter ‘heb je er wat aan op zo’n klein scherm als 5.5 inch?’, maar aan de andere kant… cool!

Ten tweede de specificaties… niets op aan te merken aangezien dit overeenkomt met de eerder dit jaar uitgebrachte Samsung Galaxy S5. Het beschikt over dezelfde Quadcore processor (geklokt op dezelfde snelheid), evenveel werkgeheugen en opslagruimte en voorzien van al die dingetjes zoals de laatste WiFi-standaard (802.11ac), NFC, 4G, enzovoorts.

Enkele voordelen van de LG G3 t.o.v. zijn concurrent met soortgelijke specificaties zijn o.a. het scherm van 5.5 inch, de resolutie van 2560 x 1440 (538 ppi), een accu van 3000mAh (verwijderbaar), de camera schijnt in nog hogere resolutie te kunnen filmen dan ‘standaard’ Ultra-HD (x) en net als zijn voorganger beschikt de G3 als enige van alle smartphones over optische beeldstabilisatie. Tevens beschikt het toestel over een speciale soort autofocus, die de afstand meet tussen het voorwerp en de camera met behulp van een laserstraal, wat de snelheid en precisie van het scherpstellen zou moeten verbeteren.

Wat als nadeel gezien kan worden is een 13MP camera t.o.v. 16MP, het blijkt (toch) niet stof- en/of waterbestendig te zijn (IP67-gecertificeerd), het heeft geen infrarood- of hartslagsensor en moet het doen met USB 2.0 i.p.v. USB 3.0. Daarnaast is de G3 een tikkie langer, breder en dikker maar dan hebben we het uiteraard over kleine verschillen in millimeters. Het gewicht daarentegen is nagenoeg identiek.

lg-g3-interface lg-g3-infographic LG-QuickCircle-Case-for-G3

Verder valt er over smaak natuurlijk niet te twisten, maar velen zullen de metalen afwerking vast mooi vinden en de dunne bezels (randen aan weerszijden van het scherm) net zoals op de G2 als prettig ervaren. En net zoals zijn voorganger heeft ook de G3 zijn volumebuttons en powerbutton op de achterzijde van het toestel meegekregen.

De LG G3 draait op de laatste versie van Android (4.4.2) en volgens het persbericht is de interface vernieuwd, waardoor intuïtiever en fraaier. Alle onnodige visuele elementen zijn verwijderd en iedere functie heeft een eigen kleur, zodat het een logisch overzicht is. Het cirkelvormige motief van de pictogrammen is afgeleid van de vorm en het concept van het logo van LG.

Als laatste heeft LG enkele snufjes meegeleverd welke als volgt in het kort kunnen worden opgesomd:
– Smart Keyboard – een keyboard, dat leert terwijl de gebruiker typt.
– Smart Notice – dit kan gezien worden als persoonlijke assistent.
– Knock Code – beveiliging waarmee een code op het scherm kan worden geklopt om de telefoon te ontgrendelen.

Er komt een officieel hoesje beschikbaar met de naam ‘Quick Circle Case‘ welke verkrijgbaar zal zijn in vijf verschillende kleuren. Deze biedt eenvoudig toegang tot zes van de meestgebruikte functies, zoals bellen, sms-en, een muziekspeler en de camera.

Ook wordt er een specifieke bluetooth headset uitgebracht welke in samenwerking met Harman Kardon is ontwikkeld en draagt de naam LG Tone Infinim (HSB – 900). Hiermee kunnen uiteraard gesprekken worden gevoerd maar ook beschikt dit over een functie genaamd Name Alert, waarbij je eerst de naam te horen krijgt van degene die jou belt, voordat je opneemt.

Begin juli zal de LG G3 op de Nederlandse markt beschikbaar komen, al is een prijs vooralsnog niet bekend.