iPad 5 is maar liefst 1,5 cm smaller dan iPad 4

ipad5_6De jongens van Phonearena.com hebben hun handen weten te krijgen op (uit de fabriek gestolen) onderdelen van de iPad 5 waarmee ze de behuizing van de 5e generatie iPad hebben weten te assembleren. De behuizing hebben ze vervolgens op video vastgelegd waarbij ze het vergelijken met de iPad 4 en hierbij is goed te zien dat het design van de 5e generatie iPad geïnspireerd is op de iPad Mini en dat is in ieder geval alvast een goed begin!

De iPad 5 zal net als bij de iPad Mini twee afzonderlijke volumeknoppen hebben in tegenstelling tot één grote ‘volumerocker’ zoals voorheen het geval was. De iPad 5 zal ook lichter en dunner zijn (al betreffen dat minimale marges) maar interessanter is dat de 5e generatie iPad met name een stuk smaller is. De randen naast het scherm (bezels) zijn dusdanig verkleind dat er een verschil in breedte is ontstaan van maar liefst 1,5cm ten opzichte van de iPad 4, terwijl de afmetingen van het scherm gelijk zijn… nice!

    

Ook zal de iPad 5 iets anders aanvoelen aangezien de randen ervan iets ronder zijn afgewerkt. Naast het feit dat het hierdoor smaller/kleiner oogt, is het zeer waarschijnlijk dat gebruikers de tablet (makkelijker) in één hand kunnen vasthouden. Uiteraard gaat het hier enkel om de behuizing van de iPad 5 en kunnen we niets met échte zekerheid zeggen, maar het zal niet lang duren voordat we er écht meer over te weten gaan komen. En als dat niet tijdens het iPhone Event op 10 september 2013 het geval is, zal er vermoedelijk wel een iPad presentatie plaatsvinden in oktober, zoals Apple dat ook in 2012 heeft gedaan.