HTC introduceert 5″ smartphone met resolutie van 1920×1080 pixels

HTC heeft in Japan de HTC J Butterfly aangekondigd, een nieuwe 5″ Android-smartphone. Het toestel maakt gebruik van een Super LCD 3-scherm met een resolutie van maar liefst 1920 x 1080 pixels (Full-HD). De HTC J Butterfly beschikt over een Quadcore-processor een een supersnelle grafische GPU en zal naast 3G ook overweg kunnen met bepaalde 4G-netwerken. Het beschikt over 2GB werkgeheugen en heeft een opslagcapaciteit van 16GB  wat uiteraard kan worden uitgebreid met behulp van een Micro-SDHC-kaart.

De behuizing van de HTC J Butterfly meet 143 x 71 x 9,1 mm en is daarmee slechts één millimeter breder dan de HTC One X en Samsungs Galaxy S III, terwijl die toestellen schermen hebben van respectievelijk 4,7″ en 4,8″. Dankzij de hoge (Full-HD) resolutie op een relatief klein scherm is het aantal pixels per inch maar liefst 440, wat véél hoger is dan bij andere smartphones, sterker nog… het is de hoogste pixeldichtheid op een smartphone tot nu toe.

Aan de achterzijde beschikt het toestel over een 8-megapixelcamera en een 2 megapixelcamera aan de voorkant. Het heeft een krachtige accu met een capaciteit van 2020mAh en de Android-versie betreft 4.1 (Jelly Bean) welke aangevuld is met HTC’s eigen “Sense” skin.

Helaas is de HTC J Butterfly vooralsnog enkel aangekondigd voor de Japanse markt, waar hij vanaf begin december te verkrijgen zal zijn. Het gerucht gaat dat HTC wel heeft laten weten dat er ook in andere landen toestellen zullen worden uitgebracht met het nieuwe (Full-HD) scherm. Of hier de HTC J Butterfly aan toegerekend kan worden en omstreeks welke datum dat het geval zal zijn is echter onbekend.