Hoesje maakt van iPhone een Blackberry

De markt voor smartphones met een toetsenbord is flink aan het afnemen, maar Ryan Seacrest (presentator van American Idol) is van mening dat het maken van tekstberichten het beste gedaan wordt met echte knoppen. Ervan uitgaande dat meer mensen zijn mening delen heeft hij een miljoen dollar geïnvesteerd in de ‘Typo Keyboard Case’… een toetsenbord voor de iPhone 5 en 5S.

Het toetsenbord is geïntegreerd in een met Bluetooth voorzien hoesje en biedt naast bescherming voor je iPhone, de mogelijkheid er een geïmproviseerde Blackberry van te maken. Het toetsenbord beschikt over ‘backlit’-toetsen voor gebruik in het donker en het heeft een vervangende knop voor de home-button op je iPhone, omdat deze door het toetsenbord bedekt wordt. (uhm tja, nu maar hopen dat je niet hoeft te multitasken ;-)

Of de iPhone 5/5S nog wel goed in je broekzak past en of het niets afdoet qua looks laten we maar even achterwege, maar ik heb er zo mijn ideeën over. Afijn, misschien interessant voor de Blackberry(-toetsenbord) liefhebbers onder ons die overwegen een overstap te maken of oud-Blackberry gebruikers die al een iPhone 5 of 5S bezitten maar het ‘geliefde’ toetsenbord missen.

      

De Blackberry… euh iPhone… nee ik bedoel hoesje… zal zijn formele debuut maken op de CES 2014 (Consumer Electronics Show) welke in januari in Las Vegas zal plaatsvinden. De Typo Keyboard Case zal dan ook per direct op de markt beschikbaar moeten zijn voor de prijs van 99 dollar. Een prijs in euro’s is vooralsnog onbekend, maar kan wel worden pre-ordered en bedraagt dan omgerekend zo’n 72 euro exclusief verzendkosten. Naar mijn idee kan Ryan Seacrest zich beter blijven bemoeien met de entertainment-business, want dit… uhm tja, wat denken jullie?