Gratis bellen met Blackberry Messenger op iOS en Android

Blackberry heeft via een blog bekendgemaakt dat gebruikers van de chatdienst Blackberry Messenger, in 2014 gratis kunnen bellen over het internet. Een specifieke datum is nog onbekend maar het bedrijf heeft aangegeven dat BBM Voice in 2014 zal worden geïntroduceerd voor iPhones en Android-toestellen.

Dit houdt in dat gebruikers van de App ‘Blackberry Messenger’ gratis telefoontjes kunnen plegen via hun internetverbinding. (download de App voor iOS of Android) Uiteraard moeten de kosten van het mobiele (data-)abonnement wel worden betaald tenzij er gebruik wordt gemaakt van WiFi. Dit is tevens al langer mogelijk in Apps als Hangouts en Facebook Messenger.

bbmDe chatdienst zal tevens in 2014 voorzien worden van veel meer nieuwe emoticons, maar wanneer alle functionaliteiten worden geïntroduceerd is vooralsnog niet duidelijk. “We zijn deze onderdelen nu aan het testen voor een lancering op Android, iPhone en Blackberry 10 in de komende maanden”, aldus het bedrijf.

Verder belooft Blackberry ook met een sociaal netwerk te komen, waarop gebruikers kanalen kunnen aanmaken rond bepaalde interesses en de kanalen van elkaar kunnen volgen. Het bedrijf heeft dit de naam BBM Channels gegeven en zal zowel voor iPhones als Android-toestellen beschikbaar komen. Zonder echt specifiek te zijn stelt Blackberry ook het versturen van foto’s en notities sneller te gaan maken én komt het met een mogelijkheid om de locatie te delen, net zoals in Whatsapp.

Blackberry Messenger (pingen) bestaat al heel lang op Blackberry-toestellen en sinds oktober is de dienst (concurrent voor bijvoorbeeld Whatsapp) ook beschikbaar op Android-toestellen en iPhones. De App werd in de eerste week al twintig miljoen keer gedownload. Hoeveel mensen de dienst echt gebruiken, is niet bekend. In oktober maakte Blackberry bekend wereldwijd, inclusief Blackberry-toestellen, tachtig miljoen actieve gebruikers te hebben. En?… heb jij Blackberry Messenger al en/of ben je van plan dit te gaan gebruiken omdat je er in 2014 gratis mee kunt bellen?

Via Nu.nl