Google gaat geen Nexus 6 maken

De Nexus 6 wordt niet meer door Google gemaakt en uitgebracht. Dat zegt de doorgaans goed ingelichte Twitter-lekker Evleaks, nadat andere journalisten al eerder soortgelijke geruchten publiceerden. Volgens Evleaks is de Nexus 5 de laatste Nexus-smartphone die door Google is gemaakt en uitgebracht. De Nexus 5, die in oktober 2013 op de markt kwam, zou daarmee de laatste Nexus-smartphone ooit zijn.

image

Het blijft vooralsnog onbekend of Google ook geen nieuwe Nexus-tablet gaat uitbrengen. Er gaan al langer hardnekkige geruchten over de Nexus 8, een 8 inch-tablet die Google in samenwerking met HTC zou maken.

Geen Nexus 6? Wat dan wel?
Google zou het Nexus-programma willen vervangen door de Android Silver-lijn, waar we eerder al over berichtten. Google zou met Android Silver zijn favoriete high-end smartphones en tablets selecteren, deze van de kale Android-versie voorzien en vervolgens de fabrikanten de toestellen laten aanbieden. Deze methode is vergelijkbaar met het huidige Google Play Edition-model, waarbij fabrikanten hun telefoon met stock Android leveren.

Het is geen geheim dat Google al langer worstelt met het Nexus-programma. Google is voornamelijk softwareleverancier, en wil zich eigenlijk niet bezighouden met de hardwarepraktijken rondom de Nexus-apparaten. Denk bijvoorbeeld aan het RMA’en van toestellen of de bijbehorende garantieprocedures. Het is voor Google veel logischer om de software te leveren waar fabrikanten vervolgens gebruik van kunnen maken.

Via Androidplanet.nl