Een ‘echte’ blik op de Nexus 5

Afgelopen nacht is er door de FCC groen licht gegeven aan een nieuw apparaat van LG, dat ontzettend veel lijkt op het toestel dat afgelopen week werd gespot op foto/video waarop een Google medewerker de Nexus 5 mogelijk in handen zou hebben. Met andere woorden; hierbij een ‘echte’ blik op de Nexus 5 van Google, gemaakt door LG.

Google-LG-Nexus-5

De nieuwe Nexus zal beschikken over een 4.96-inch scherm waarbij een resolutie van 1080p wellicht het geval is, echter is er (nog) niets wat deze resolutie ook daadwerkelijk bevestigd. Het toestel heeft een lengte van 131.9mm en is 68.2mm breed maar over de dikte van ervan is nog niets bekend (althans niet uit de FCC documenten). Hoe dan ook, gezien deze formaten betreft het een compacte behuizing voor een apparaat met een (bijna) 5-inch scherm. Ter vergelijking; het toestel zal een stukje kleiner zijn dan de HTC One met een soortgelijke breedte, en dat terwijl de HTC One (slechts) beschikt over een 4.7-inch scherm. (knap staaltje werk van LG dus)

Net als vele andere (high-end) apparaten van dit moment, beschikt de Nexus 5 over een (razendsnelle) Qualcomm Snapdragon 800 processor. De accu van 2300mAh mag dan niet echt overeenkomen met dat van de LG G2 of de Samsung Note 3, maar met bovengenoemde (zuinige) processor mag het geen probleem zijn om het apparaat een volle dag goed te benutten. Uiteraard is er sprake van zaken als Bluetooth 4.0, NFC, Dual-band WiFi 802.11 b/g/n/ac en 4G.

Net zoals de Nexus 4 zal zijn opvolger de mogelijkheid hebben tot draadloos opladen en heeft het een niet-verwijderbare achterplaat. De codenaam voor het apparaat is ‘hammerhead’ waarvan eerder verwijzingen zijn aangetroffen naar Android-versie 4.4 Key Lime Pie, waarvan de naam inmiddels is aangepast naar ‘KitKat’ voor de officiële release. Dus met dank aan (de documenten van) FCC… ‘echte’ informatie over de Nexus 5. (dat kan haast niet anders ;-)

Via: Androidandme.com