DJ-ing met muziek vanaf smartphones en tablets via WiFi

Pioneer Wireless DJ System “XDJ-AERO” is een DJ-controller waarmee opgeslagen muziek op smartphone(s) en/of tablet(s) met elkaar kan worden gemixed. Via WiFi (netwerkconnectie) laat je de controller verbinding maken met maximaal 4 smartphones en/of tablets tegelijk. Op de smartphones en tablets is uiteraard een applicatie (App) benodigd, welke vanaf eind augustus (gratis) beschikbaar zal worden gesteld. Zowel de iPhone, iPad en iPod Touch als Android- telefoons en tablets worden ondersteund!

De DJ-controller is tevens op de (vooralsnog) ‘gangbare’ manier te gebruiken zodat er ook muziek kan worden gemixed vanaf USB-opslagapparaten (Flash-memory, harddisk, etc.) en een Mac en/of Windows PC met behulp van de meegeleverde software Rekordbox.

De gecombineerde structuur van twee spelers en een mixer houdt in dat gebruikers de controller kunnen gebruiken als een ‘stand-alone’ apparaat, maar omdat Pioneer het mixer-gedeelte heeft voorzien van poorten om externe hardware zoals CDJ-speler(s) en/of draaitafel(s) aan te sluiten, kan de controller ook gebruikt worden als een onafhankelijke 2-kanaals mixer.

Het gebruik van JOG-controls voor de effecten bied een gebruiker de mogelijkheid om op simpele wijze ‘te gekke’ arrangementen en mixes te maken van zijn/haar muziek en de ingebouwde geluidsbronnen.

1. JOG DRUM
Druk op de JOG-control om muziek af te spelen, en draai hem om te scratchen.

2. SAMPLE LAUNCH
Speel met de 4 ingebouwde (sample)sounds (Scratch, Horn, Siren en Laser) of maak gebruik van je ‘eigen sounds’ (max. 4) welke vanaf USB-opslagapparaten kan worden aanroepen.

3. BEAT EFFECT
De in DJM-mixers aanwezige “beat-effects” zijn ook beschikbaar op deze DJ-controller. Er zijn vier verschillende effecten (Trans, Flanger, Echo en Roll) die per speler toegepast kan worden op de muziek dat wordt afgespeeld. Hierbij kan zowel de BPM als de sterkte van een effect worden aangepast wat ervoor zorgt dat deze controller is voorzien van de vele mogelijkheden die het DJ-ing toebehoren.

4. SOUND COLOR FILTER
De in DJM-mixers populaire “sound color filter” kan op elk kanaal van de mixer worden geladen waarmee het dynamisch arrangeren en mixen van muziek tezamen met de effecten mogelijk word gemaakt.

1. BEAT SYNC
Druk op de “SYNC” knop om de muziek die afgespeeld wordt op de ene speler te laten synchroniseren met de muziek van de andere speler.

2. AUTO MIX
De in Rekordbox gecreëerde afspeellijsten kunnen vanaf smartphones, tablets, computers en/of USB-opslagapparaten worden afgespeeld/gemixed met behulp van de crossfader of fade-in/fade-out.

De DJ-controller is voorzien van een slank en stijlvol ontwerp zodat het er goed uitziet in elk interieur. Het heeft een smoke-achtig acryl paneel op een slank afgeronde basis, voorzien van blauwe en witte LED’s rondom de JOG’s en bedieningsknoppen.

Met een USB-poort op het bovenste paneel kunnen mixes direct worden opgenomen op USB-opslagapparaten. De opgenomen mixes worden opgeslagen in het WAV-formaat.

Hoge geluidskwaliteit is bereikt door gebruik te maken van audio-circuits van professionele DJ apparatuur in de master-out onderdelen. DJ-ing met deze controller levert een mooi en helder geluid, terwijl vervorming en ruis van A/D-D/A conversie wordt geminimaliseerd.

Overige functies:
● Hoge kwaliteit kanaal-fader met schuifregelaar voor een soepele werking.
● Auto Beat Loop – voor automatische loops op specifieke beatposities.
● Quantize – maakt correcties als de opgegeven maat afwijkt dmv gebruik van Auto Beat- Loop en Effect.
● LCD-scherm voor het weergeven van de geladen/afgespeelde muziek in 18 talen.
● Beschikt over een onafhankelijke drie-bands equalizer.
● Controle via DJ software (MIDI / HID) is mogelijk.
● Hoge-kwaliteit ingebouwde audio-interface.
● MIC-aansluiting.

Klik hier voor de officiële webpagina (engelstalig) van de Pioneer XDJ-AERO.