Asus presenteert tablet- en telefooncombi Padfone mini

Asus heeft de tablet- en telefooncombinatie Padfone Mini gepresenteerd. De Padfone Mini betreft een smartphone met een 4,3 inch scherm, waarbij deze in een behuizing kan worden geschoven om te fungeren als 7 inch tablet. De smartphone-tabletcombinatie komt vooralsnog alleen uit in landen als Rusland, China en Indonesië en er is helaas nog niets bekendgemaakt over een eventuele Europese release.

De Padfone mini beschikt over een quadcore Snapdragon 400 processor geklokt op op 1,4GHz en een Adreno 305-GPU gebundeld aan 1GB werkgeheugen. In de smartphone kunnen twee simkaarten worden gebruikt en de standaard opslagruimte van 16GB kan worden uitgebreid via een MicroSDHC-geheugenkaart. De Padfone mini draait op Android 4.3 (Jelly Bean).

De smartphone heeft een 4,3 inch scherm met een resolutie van 960×540 pixels. De tabletbehuizing heeft een 7 inch scherm met 1280×800 pixels. In de tablet zit net als bij overige Padfone-modellen naast een scherm ook een accu en de combinatie samen weegt 415 gram. Volgens Asus is het voordeel van de combinatie dat een gebruiker voor smartphone en tablet slechts één data-abonnement nodig heeft en dat gegevens van de smartphone (denk aan apps, contacten en games) ook automatisch op de tablet staan.

De prijs ligt omgerekend rond de 300 euro wat veel goedkoper is dan die van de New Padfone (voorheen Padfone Infinity).

Via Tweakers.net