Android 4.2 Jelly Bean kent de maand december niet

Toch maar goed dat ik nog even heb gewacht met het installeren van de update naar Android 4.2 (Jelly Bean) op mijn Galaxy Nexus. Deze onlangs door Google uitgebrachte update is namelijk geen fan van de meest feestelijke wintermaand van het jaar. (???) Als je namelijk een contactpersoon toevoegt, is het niet mogelijk om een verjaardag in de maand december (meer) te selecteren! De maand van Sinterklaas en de Kerstman staat niet in het rijtje waaruit je kunt kiezen.

De vervelende en vrij opmerkelijke bug komt voor bij de Nexus 4, Nexus 7 en Nexus 10 die alle drie inmiddels op deze laatste versie van Jelly Bean draaien. Op dit moment is de december-bug alleen in de officiële contacten-app van Android 4.2 gevonden. In de agenda-app heb je wel de mogelijkheid om de maand december te selecteren. Lees het volledige artikel op Androidplanet.nl.

Update (21 november 2012)
De maand december is wél gewoon te zien in je Google Calendar (Google Agenda). Het vergeten van een afspraak in december kun je dus niet wijten aan het ontbreken van deze maand in je agenda op je Androidtelefoon. Het toevoegen van verjaardagen in december bij een contactpersoon daarentegen is helaas niet mogelijk, simpelweg omdat deze maand ontbreekt in de ‘date picker’, het datumselectiescherm. Google heeft via Google+ gereageerd op dit probleem en aangegeven dat ze op korte termijn met een oplossing zullen komen die ervoor zorgt dat mensen die in december jarig zijn, deze toch kunnen vieren. Of in deze update ook andere bugs uit Android 4.2 gerepareerd worden, is vooralsnog niet bekend.