Amazon Prime Air’s eerste klant bezorging

De afgelopen dagen is Amazon voornamelijk in het nieuws geweest met hun videodienst Prime Video welke deze week onder andere in Nederland is geïntroduceerd. Wat s’werelds grootste online verkoper deze maand nog meer heeft gerealiseerd is wellicht indrukwekkender, namelijk: de allereerste bezorging van een product met een drone!

De bezorging-drones van Amazon Prime Air waren eerder dit jaar al vaker in het nieuws maar werden door velen nog gezien als science-fiction. Niets is echter minder waar aangezien Amazon inmiddels is beland in de laatste testfase van zijn Prime Air dienst en bezorging-drones. De laatste tests vinden plaats in Engeland en zo was op 7 december de allereerste bezorging met een drone een feit!

De reden dat deze tests in Engeland plaatsvinden is omdat Amazon in de U.S.A. (nog) geen toestemming heeft om met de drones uit het gezichtsveld en onder eigen controle te vliegen. In Engeland is Amazon toegestaan ​​om te vliegen tijdens daglicht-uren en als de windsnelheden laag zijn en het zicht goed is. Bij regen, sneeuw of ijzige omstandigheden blijven de drones aan de grond.

De tests vinden plaats in een landelijk gebied waarbij de kans op obstakels en andere problemen word verminderd. De drones vliegen op basis van GPS en volledig autonoom van het distributiecentrum naar het huis van de klant. Het huidige prototype is een vrij traditionele vier-rotor quadcopter en kan producten van maximaal 2,5 kilo vervoeren. De eerste levering was een Fire-TV en een zakje popcorn en de vlucht duurde in totaal dertien minuten.