ACPAD draadloze gitaar controller – toekomst voor DJ’s?

acpadDJ controllers zijn er in alle soorten en maten te vinden… oh nee wacht, dat is helemaal niet zo! Om eerlijk te zijn lijken ze juist allemaal erg veel op elkaar, maar nu heb ik er één gevonden die hele leuke ontwikkelingen laat zien op het gebied van… gitaren? Ok, deze controller zal niet zo snel op de shortlist staan van de meeste dj´s, maar dit eerste ACPAD prototype (en toekomstig Kickstarter-campagne) laat een aantal zeer interessante mogelijkheden zien.

De meest verkochte DJ controllers hebben over het algemeen een soortgelijke opzet van knoppen en functies en daar is rekening gehouden met de opzet van deze (gitaar) controller. Er zijn uiteraard wat uitzonderingen maar als je uit de voeten kan met een DJ controller dan weet je ook snel je weg te vinden op deze (gitaar) controller. Het ACPAD prototype toont duidelijk aan dat een controller in ieder geval erg dun kan zijn. Dat de controller dan ook nog beschikt over draadloze connectiviteit en simpelweg is aangedreven door een batterij, is voor een gitarist natuurlijk helemaal geweldig!

Een ander gitaar specifieke controller (de Guitar Wing i.s.m. Livid Instruments) heeft al laten zien dat een batterij-aangedreven controller zeer goed in staat is low-latency MIDI te realiseren, dus wat dat betreft ziet de toekomst met dit soort projecten er leuk uit. Met dit bericht wil ik niet zo zeer iets laten zien of vertellen hoe geweldig een bepaalde controller is, maar eerder duidelijk maken wat voor mogelijkheden er zijn/komen voor de (toekomstige) muziekwereld. Zouden de dagen van bedrade controllers genummerd zijn?