3D-tablet zonder bril – Bosma E8 (aka Gadmei E8-3D?)

Heb jij wel eens gehoord van het Chinese merk “Bosma”? Ik in ieder geval niet, maar ik moet zeggen dat de eerste kennismaking er eentje is die indruk maakt. De Chinese fabrikant (met nogal opmerkelijke naam) heeft al meerdere 3D-producten op zijn naam staan zoals 3D shutter-glasses voor televisie’s en een 3D- fotoframe. Het nieuwste product van deze fabrikant betreft echter een tablet waarvan het display een 3D-weergave mogelijk maakt zonder het gebruik van een 3D-bril!

Momenteel is het aanbod in tablets die over 3D-weergave beschikken zéér klein. Dit is begrijpelijk aangezien er maar weinig mensen zijn, die zin hebben in het dragen van een gepolariseerde bril bij het gebruik van een tablet. Maar… met deze “Made in China” tablet heb je zo’n 3D brilletje op je neus dus niet meer nodig! De Bosma E8 tablet beschikt over een 8″ display met de resolutie van 1280 x 800, een 1,2 GHz dual-core A9 processor, 1 GB werkgeheugen en 8 GB geheugenopslag welke is uit te breiden m.b.v. Micro-SD. Het draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en zal naar alle waarschijnlijk worden bijgewerkt naar Android 4.1 Jelly Bean.

De prijs zou volgens berichten op het internet om en nabij de 250 dollar (± 200 euro) moeten bedragen, echter is in het filmpje te zien dat er aan de achterzijde van de tablet een prijs van slechts 169 euro staat vermeld. (naar mijn mening een nog beter idee, maar of dat ook werkelijk zo zal zijn?) Wanneer de tablet op de markt komt én of deze überhaupt in Nederland beschikbaar wordt is nog onbekend, maar de vraag op dit moment is eigenlijk… ben jij geïnteresseerd in een 3D-tablet zonder bril? (voor een lage prijs ;-))

Op YouTube heb ik tevens filmpjes aangetroffen van nagenoeg dezelfde tablet echter met een andere naam, te weten: Gadmei E8-3D. Gezien het feit dat de specificaties identiek zijn én in deze naam ook de code “E8” zit, durf ik te concluderen dat het hier om dezelfde tablet gaat (of een beta-versie ervan) eventueel bestemd voor de verkoop in een ander continent. Aan de andere kant kan het ook zo maar zijn dat deze tablet écht van een andere fabrikant is en dat fabrikant Bosma er met een soortgelijk product mee aan de haal gaat… tja, wie zal het zeggen? Zie hieronder een filmpje van de Gadmei E8-3D tablet, welke al per januari 2012 op YouTube is gepost.